Jagna, :szeroki_usmiech
Radio samochodowe z minimalistycznym wyglądem
Zwiń
X
-
Radio samochodowe z minimalistycznym wyglądem
Rozglądam się za radiem do O2 FL, i choć najbardziej pasowałoby mi radio "dedykowane" rozmiaru 2DIN z nawigacją i innymi "wypaszaczami", to mój apetyt musi zostać poskromiony do radia 1DIN z MP3 i wejściem USB lub czytnikiem kart SD.
Na Zeneca ZE-MC5600 trzeba będzie trochę pooszczędzać, a teraz potrzebuję czegoś, żeby słuchać "cielemoków z głosem ustawionym na wysokość tonu pierdzącego goryla", że właśnie stoję w korku, czy co tam oni zwykle mówią. USB/czytnik kart będzie po to, żeby nocą słuchać jak śpiewa Chris Rea (wytypowany przez moją żonę jako oficjalna ścieżka dźwiękowa na nocne trasy).
Wymogi są trzy:
1. Dobra jakość dźwięku - "żeby nie charczało" (audiofilem nie jestem, a muzyką delektuję w domu).
2. Minimalistyczny wygląd - czyli "nie róbmy z samochodu choinki": wszelkie kolorowe guziki, podświetlane gałki, nachalne equalizery w stylu pop-biesiady są niemile widziane. Radio ma w jak najmniejszym stopniu zakłócać konserwatywne szarości deski rozdzielczej.
3. Cena pomiędzy 200-400 PLN.
Prosiłem o pomoc w tej sprawie wujka Google, ale to samo zło - dlatego zwróciłem się o pomoc na naszym forum, bo Vy toti¾ v¹echno víte.
PS Radia Safari 2 i późniejszych nie biorę pod uwagę, nie mam czasu przestrajać ich na nowy UKF ;-)
-
-
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Gość
mialem kiedys takie, sa rowniez w kolorze zielonym (choc OII Fl to juz chyba biale ma podswietlenie)
Ma usb (duze) i auxa, radio proste stylistycznie i banalnie latwe w obsludze a do tego bardzo ladnie gralo. Z odczytem z pendrive zero problemow i nie nachalne podswietlenie.
Przy tych pokazywanych przez kolegow wyglada wrecz staroswiecko, ale dla mnie zyskalo to duzo wlasnie po zamontowaniu w aucie, a badzmy szczerzy Octavie nawet dwojki nie sa bajeranckimi autkami w srodku.
Ogolnie Clariona z czystym sumieniem polecam jako marke w kategori cena/jakosc
Komentarz
-
Dzięki za wszystkie typy - jak na razie najbardziej mi się spodobał Clarion i Kenwood, choć nie ukrywam, że ciągle pożądam czegoś jeszcze bardziej minimalistycznego (np. pokrętło w radiu burzy tę koncepcję). Chyba trochę się pomęczę bez radia i sprawię sobie jakieś raidio 2DIN jako prezent pod choinkę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainkytutr, koncepcja z 2 DIN jest IMO o niebo lepsza :wink:
Komentarz
-
-
kytutr, jeśli chodzi o radia 1 DIN to może być problem. Estetycznie raczej wszystkie kuleją. Ja niedawno przerabiałem temat i niestety nie ma na rynku dużego wyboru. Stanęło u mnie na Clarionie z USB i AUX. Chyba dla Ciebie najlepszym wyborem będzie jednak napisać list do św. Mikołaja z prośbą o Bolero. Jest na forum chłopak z Czech, który handluje radiami - może zrobi mu dobrą ofertę.
Zamieszczone przez kytutr(np. pokrętło w radiu burzy tę koncepcję).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kytutrMożesz podpowiedzieć, który to forumowicz?
Komentarz
-
-
Ja kupowalem miesiac temu okolo radyjko do mojej Octavii i wybor padl na Pioneer DEH-1300MP, podswietlenie jest ladne (pod kolor podswietlenia mojej Skodziny, jest wersja jeszcze z zielonym podswietleniem czyli Pioneer DEH-1320MP)), gra bardzo ladnie i wg. mnie jest ladne samo z siebie. Szczerze moge polecic ten odtwarzacz, kupilem na allegro za 217zł.Moja dawna O1
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...082763#1082763
Dawny Volkswagen GOLF Mk4
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71147
MOJE SEICENTO SPORTING
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
Locaj85, rzeczywiście ta gałka wygląda na bardzo dopasowaną - fajnie, że umieściłeś zdjęcia jak to wygląda w rzeczywistości. Dzięki. Mam nadzieję, że św. Mikołaj się w końcu na coś zdecyduje, bo do 6. grudnia coraz mniej czasu
[ Dodano: Sob 19 Lis, 11 17:49 ]
Mikołaj doręczył radio przed terminem - LG LCS310UR.
Niestety, albo stało się to w fabryce w Chinach, albo "zlaté èeské ruèièky" z serwisu Skody coś popsuły albo nie dopatrzyły, bo radio od razu po włączeniu wyraźnie i jednostajnie szumi - obojętnie czy ustawiam radio, wkładam płytę CD lub pendrive do gniazda USB. Przyciszanie nic nie zmienia - szumi i tyle.
Dodatkowa informacja: pan w serwisie powiedział żonie, że nie da się się podłączyć tego radia pod stacyjkę, choć w instrukcji przewidziano taką możliwość.
Poradźcie, czy reklamować montaż, czy radio w sklepie?
[ Dodano: Sob 19 Lis, 11 19:07 ]
Problem rozwiązany - equalizer w tym LG w jednym z trybów dodaje mnóstwo szumu :-)Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz